Tijd voor een upgrade!

Om deze website goed te kunnen bekijken heb je een nieuwe browser nodig.


Download chrome

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) wordt door veel bureau’s aangeboden. Wij onderscheiden ons hierin doordat wij ook veel technische kennis en ervaring hebben om je website te optimaliseren.

Tegenwoordig is content een zeer belangrijk onderdeel van je website en heeft het invloed op de waardering van je website. Echter moet de website ook technisch perfect zijn om een toppositie te realiseren.

Door inzet van onze SEO-dienst helpen we je graag verder om de vindbaarheid van je website of webshop te verbeteren. Onze optimalisatie dienst bestaat uit het inzetten van:

 • on-site optimalisatie
 • off-site optimalisatie

Wij optimaliseren je website op het gebied van techniek, content en natuurlijk conversie. Je website kan namelijk altijd beter, een stijging van 1% conversieratio kan een enorm verschil betekenen in omzet. Daarnaast: wat gisteren goed werkte, kan vandaag een stuk minder effectief blijken te zijn. Het is dus van belang om continu te blijven werken aan het optimaliseren van je website.

Het optimale effect nastreven betekent voortdurend analyseren, testen, leren en verbeteren.

Wil je weten waar je online kansen liggen?

Waarom SEO-analyserapport?

Om een goed strategisch SEO-plan te maken is het nodig om je huidige situatie van je website en concurrenten in kaart te brengen. Wij bekijken welke zoekwoorden relevant voor je zijn, wat je concurrenten doen en welke kansen er liggen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie?

Wij brengen deze informatie voor je in kaart in een duidelijk SEO-adviesrapport. Op basis van dit rapport kunnen wij een plan van aanpak maken dat precies aansluit op je SEO-doelstellingen. De voordelen zijn:

 • Een overzicht van de huidige prestaties in de meest gebruikte zoekmachines;
 • We ontdekken nieuwe en gerelateerde trefwoorden binnen populaire zoekmachines;
 • We brengen trefwoorden, positie en backlinks van de concurrentie in kaart;
 • We controleren op SEO-problemen binnen de inhoud en opbouw van de website.

On-site zoekmachineoptimalisatie

On-site zoekmachineoptimalisatie betekent bij ons naast het technisch optimaliseren dat wij ook kijken of alle content voldoet aan de hedendaagse eisen. Een goed ontwerp en duidelijke structuur van je website helpen mee om hoger in de zoekresultaten te komen. Een website die relevant is en rekening houdt met de bezoekerservaring wordt goed beoordeeld. Dit betekent meer bezoekers en meer bezoekers zorgen voor meer resultaat.

Er zijn veel optimalisatiewerkzaamheden die Extreme Media uitvoert, waarbij wij gebruiken maken van op maat gemaakte software en checklists.

Off-site zoekmachineoptimalisatie

Off-site zoekmachineoptimalisatie bestaat uit technieken waarmee we de positie in zoekmachines kunnen verbeteren. Off-site zoekmachineoptimalisatie bestaat voornamelijk uit werkzaamheden die we buiten de website om doen. Een belangrijk onderdeel is Linkbuilding (relevante websites aan elkaar linken), echter zijn er veel meer facetten die Extreme Media toepast ter verbetering van de vindbaarheid. Zoekmachines proberen al jaren een manier te vinden om de beste zoekresultaten te bieden. Zij hanteren daarvoor diverse meetmethoden die we vanuit optimalisatie kunnen beïnvloeden.

Met off-site zoekmachineoptimalisatie zorgen we ervoor dat er meer relevantere connecties worden gemaakt tussen uw website en die van de rest van de wereld. Zoekmachines meten continu de populariteit van uw website. Hoe hoger de populariteit, hoe hoger je positie in de zoekmachine. Populariteit bouwen wij op door artikelen en koppelingen te plaatsen op andere, relevante websites.

Daarnaast wordt het inzetten van Social Media voor zoekmachines steeds belangrijker. De voordelen:

 • Een hogere positie in zoekmachines;
 • Hogere Pagerank. Een Pagerank is een getal tussen 0 en 10. Met dit getal geeft Google het belang van een website aan. Het systeem is uitgevonden door Larry Page (een van de oprichters van Google) en één van de redenen dat Google zo succesvol is in het tonen van de meest relevante resultaten. Pagerank van vandaag is slechts één van de 250 factoren die Google gebruikt om websites te rangschikken.
 • Meer naamsbekendheid en exposure. Hogere rankings betekent ook grotere exposure.

Trefwoorden

Een groot deel van je doelgroep begint met zoeken via de bekende zoekmachine, nadat de trefwoorden zijn ingevoerd om je bedrijf te vinden. De belangrijkste stap voor het optimaliseren van je website is het bepalen van de juiste trefwoorden. Hoe relevanter de zoekwoorden zijn die wij voor jou optimaliseren, hoe groter de kans dat je site hoog in de zoekmachineresultaten verschijnt. We zijn gespecialiseerd in het (onder)zoeken van de juiste trefwoorden. Hierbij houden we rekening met:

 • Populariteit van trefwoorden;
 • Zoekvolume en populariteit van trefwoorden;
 • Vindbaarheid concurrentie op bepaalde trefwoorden;
 • Gebruik trefwoorden van concurrenten.

Inhoud

De inhoud van je website moet origineel, relevant en aantrekkelijk zijn. De juiste hoeveelheid trefwoorden moet in de content verwerkt zijn. Het is heel belangrijk om content ‘natuurlijk’ te schrijven zodat er balans is tussen het aantal zoekwoorden en de lengte van de tekst. Overmatig gebruik kan leiden tot penalty’s van de zoekmachines en te weinig trefwoorden in de tekst kan zorgen voor minder resultaten in de zoekmachine. Onze tekstschrijvers zijn gespecialiseerd in het schrijven van unieke, prettig leesbare teksten, die tegelijkertijd geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines.

Structuur

Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die goed gestructureerd en georganiseerd zijn. Wil je meer bezoekers? Dan is een duidelijke navigatie en structuur een must. Interne links zijn ook een essentieel onderdeel van de structuur van de website.

HTML-code

Een belangrijk onderdeel van optimaliseren is het toepassen van de juiste HTML-code. Met HTML kunnen we bepalen welke informatie meer waarde heeft en in welke context het gelezen moet worden. Zo zorgen wij ervoor dat uw adresgegevens ook als zodanig worden geïndexeerd en automatisch in Google als bedrijfsgegevens worden opgeslagen. We informeren je graag over de vele mogelijkheden om de informatie op je website beter indexeerbaar te maken.

Linkbuilding

Linkbuilding is de meest populaire methode voor off-site zoekmachineoptimalisatie. Het principe is simpel: externe links van andere websites naar jouw website. Echter is het inhoudelijk een stuk complexer. Wat is bijvoorbeeld de waarde van de websites die naar je website linken? Hoe relevant is de content ten opzichte van je website? En hoe vinden we überhaupt de juiste websites waar we een link naar je website op willen plaatsen?
Extreme Media verzorgt de complete, kwalitatieve Linkbuildingcampagnes en onderhoud deze ook voor jou. We monitoren continu of externe websites nog online zijn, of links naar jouw website niet ‘giftig’ zijn en of de content nog steeds relevant is. Het onderhouden van een kwalitatieve Linkbuildingcampagne kost tijd, maar levert ook enorm veel op.

Social media

Social media valt bij ons ook onder off-site zoekmachineoptimalisatie, het is immers een vorm van Linkbuilding. Hoewel de links vanuit Social media als ‘no follow’ worden gemarkeerd hebben ze toch waarde voor zoekmachines. Met Social media activiteiten indexeren zoekmachines hoe populair een website is en hoe vaak er over een website wordt gesproken. Het optimaliseren door middel van Social Awareness is een groeiende optimalisatiemethode. Zoekmachines hechten hier steeds meer waarde aan.

Google Analytics

Met Google Analytics kunt je zien hoe bezoekers op jouw website terechtkomen en navigeren. Dit is waardevolle informatie waarmee je het maximale uit de gebruikers kunt halen. We kunnen deze informatie combineren met Google Adwords advertenties en je online marketing zo op maat maken. Zo haalt je het maximale rendement uit je marketingbudget.

Waarom kiezen voor Extreme Media?

 • Creatief & innovatief team
 • UI en UX webdesign
 • Front en back-end specialisten
 • Persoonlijke & flexibele benadering
 • Specialisten voor maatwerkoplossingen
 • Advies en begeleiding
 • Al 15 jaar passie en plezier in ons werk

Wil jij weten waar je
online kansen liggen?