Website optimalisatie

Ranking, vindbaarheid en meer bezoekers

Zoekmachine optimalisatie

Tegenwoordig is content een zeer belangrijk onderdeel van je website en heeft het invloed op de waardering van je website. Echter moet de website ook technisch perfect zijn om een toppositie te realiseren.

Wij optimaliseren je website op het gebied van techniek, content en natuurlijk conversie.
Je website kan namelijk altijd beter, een stijging van 1% conversieratio kan een enorm verschil betekenen in omzet. Daarnaast: wat gisteren goed werkte, kan vandaag een stuk minder effectief blijken te zijn. Het is dus van belang om continu te blijven werken aan het optimaliseren van je website. Het optimale effect nastreven betekent voortdurend investeren, analyseren, testen, leren en verbeteren.

Door inzet van onze SEO-dienst helpen we je graag verder om de vindbaarheid van je website of webshop te verbeteren. Onze optimalisatie dienst bestaat uit het inzetten van:

  • on-site optimalisatie
  • off-site optimalisatie
De inhoud

De inhoud

Origineel, relevant en aantrekkelijk

De inhoud van je website moet origineel, relevant en aantrekkelijk zijn. De juiste hoeveelheid trefwoorden moet in de content verwerkt zijn. Het is heel belangrijk om content ‘natuurlijk’ te schrijven zodat er balans is tussen het aantal zoekwoorden en de lengte van de tekst. Overmatig gebruik kan leiden tot penalty’s van de zoekmachines en te weinig trefwoorden in de tekst kan zorgen voor minder resultaten in de zoekmachine. Speel dus volgens de regels.

Nieuwsgierig naar je huidige SEO score?

Wacht dan niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met je aan om kennis te maken en de mogelijkheden van SEO te bespreken.

Bij een vervolggesprek gaan wij voor een uitgebreide intake om zo alle doelstellingen inzichtelijk te krijgen en een SEO onderzoek op te starten.

Waarom een SEO-analyserapport?

Waarom een SEO-analyserapport?

#

Om een goed strategisch SEO-plan te maken is het nodig om je huidige situatie in kaart te brengen. Welke kansen zijn er op het gebied van zoekmachine optimalisatie? Op basis van onze analyse kunnen wij een plan maken dat precies aansluit op je doelstellingen.

De voordelen zijn:

Bekijk het verschil

Bekijk het verschil

Off-site
On-site
optimalisatie

De voordelen zijn:

  • Hoge ranking
  • Meer bezoekers
  • Hogere conversie

Off-site zoekmachine optimalisatie bestaat uit technieken waarmee we de positie in zoekmachines kunnen verbeteren. Off-site zoekmachine optimalisatie bestaat voornamelijk uit werkzaamheden die we buiten de website om doen. Een belangrijk onderdeel is Linkbuilding (relevante websites aan elkaar linken), echter zijn er veel meer facetten die wij toepassen ter verbetering van de vindbaarheid.

Zoekmachines proberen al jaren een manier te vinden om de beste zoekresultaten te bieden. Zij hanteren daarvoor diverse meetmethoden die we vanuit optimalisatie kunnen beïnvloeden. Met off-site zoekmachine optimalisatie zorgen we ervoor dat er meer relevante connecties worden gemaakt tussen uw website en die van de rest van de wereld. Populariteit bouwen wij op door artikelen en koppelingen te plaatsen op andere, relevante websites. Daarnaast wordt het inzetten van Social Media voor zoekmachines steeds belangrijker.

On-site zoekmachine optimalisatie betekent bij ons naast het technisch optimaliseren van de website dat wij ook kijken of alle content voldoet aan de hedendaagse eisen. Een goed ontwerp en duidelijke structuur van je website helpen mee om hoger in de zoekresultaten te komen. Een website die relevant is en rekening houdt met de bezoekerservaring wordt goed beoordeeld.

Dit betekent meer bezoekers en meer bezoekers zorgen voor meer resultaat. Er zijn veel optimalisatie werkzaamheden die Extreme Media uitvoert, waarbij wij gebruiken maken van diverse softwarepakketten en specialisten.

Trefwoorden

Trefwoorden

De belangrijkste stap

De belangrijkste stap

  • populariteit van trefwoorden;
  • zoekvolume en populariteit van trefwoorden;
  • vindbaarheid concurrentie op bepaalde trefwoorden;
  • gebruik trefwoorden van concurrenten.

Ben je opzoek naar de juiste SEO oplossing?

Wij gaan graag het gesprek met je aan om kennis te maken en de mogelijkheden van SEO te bespreken.

Bij een vervolggesprek gaan wij voor een uitgebreide intake om zo alle doelstellingen inzichtelijk te krijgen en de juiste SEO strategie te bepalen.

Structuur

Structuur

Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die goed gestructureerd en georganiseerd zijn. Wil je meer bezoekers? Dan is een duidelijke navigatie en structuur een must. Interne links zijn ook een essentieel onderdeel van de structuur van de website.

Code optimalisatie
#

Code optimalisatie

Een van de belangrijkste factoren voor een goede ranking is de snelheid van je website. Als de bezoeker te lang moet wachten op het laden van de website, dan gaat de bezoeker weg naar een andere site. Om dit te voorkomen optimaliseren wij de code. Een belangrijk onderdeel van optimaliseren is het toepassen van de juiste html, css en js-code.

Met geoptimaliseerde code kunnen we bepalen welke informatie meer waarde heeft en in welke context het gelezen moet worden. Html en css als eerste inladen waarna javascript op de achtergrond inlaadt. Zo ziet de bezoeker alvast de website en blijft op de site. We informeren je graag over de vele mogelijkheden om de informatie op je website beter indexeerbaar te maken.

#

Linkbuilding

Linkbuilding is de meest bekende methode voor off-site zoekmachine optimalisatie. Het principe is simpel: externe links van andere websites naar jouw website. Echter is het inhoudelijk een stuk complexer. Wat is bijvoorbeeld de waarde van de websites die naar je website linken? Hoe relevant is de content ten opzichte van je website? En hoe vinden we überhaupt de juiste websites waar we een link naar je website op willen plaatsen?

Wij verzorgen voor complete, kwalitatieve Linkbuilding Campagnes en onderhoud deze ook voor jou. We monitoren continu of externe websites nog online zijn, of links naar jouw website niet ‘giftig’ zijn en of de content nog steeds relevant is. Het onderhouden van een kwalitatieve Linkbuilding Campagne kost tijd, maar levert ook enorm veel op.

Populariteit

Populariteit

Social media marketing

Social media marketing speelt bij ons ook een rol in off-site zoekmachine optimalisatie, het is immers een vorm van Linkbuilding. Hoewel de links vanuit Social media als ‘nofollow’ worden gemarkeerd hebben ze toch waarde voor zoekmachines. Met Social media activiteiten indexeren zoekmachines hoe populair een website is en hoe vaak er over een website wordt gesproken. Het optimaliseren door middel van Social Awareness is een groeiende optimalisatie methode. Zoekmachines hechten hier steeds meer waarde aan.

Wil je ook meer bezoekers op je website?

Wacht dan niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij gaan graag het gesprek met je aan om kennis te maken en de mogelijkheden van zoekmachine optimalisatie te bespreken.